FRA IDE TIL FIKS OG FÆRDIG KANYLE-BYTTEBOKS

Conpleks i Struer har udviklet og designbeskyttet en kanylebytteboks, som ventes at fp virksomheden til at vokse yderligere. I forvejen er virksomheden vokset fra to ansatte til 10 på tre år.  

UDFORDRINGEN
En henvendelse fra misbrugscentret i Vejle om at udvikle en boks, der bytter brugte kanyler til nye via et nøglekort, var en spændende udfordring for Conpleks i Struer.
Virksomhedens 10 specialiserede medarbejdere inden for hardware, software og mekanisk konstruktion er vant til at omsætte ideer til færdige produkter. Både for nationale og internationale virksomheder.
Derfor var det en opgave Conpleks meget gerne ville løse, men det var vigtigt for virksomheden at sikre sig, at de ikke krænker andres patent. Og via imidt har de fået udført en patent-udredning.
”En patent-udredning er et meget stort arbejde, og derfor var det en stor hjælp, at imidt ville investere i processen,” siger direktør Tom Simonsen, som startede Conpleks i 2010 sammen med Hans Knutsson. De har tidligere været kolleger hos B&O og Ericsson.

FORLØBET
Med medfinansieringen fra imidt hyrede Conpleks Patent- og Varemærkestyrelsen til at hjælpe med udredningen.
”Det gav en god fornemmelse i maven undervejs, at vi vidste, at vi ikke risikerede at få en sag på halsen. Det giver ro og overblik i sådan en udviklingsproces,” understreger Tom Simonsen.
Patent- og Varemærkestyrelsen ledte også Conpleks på sporet af at designbeskytte den kanylebytteboks, de i samarbejde med misbrugscentret i Vejle og brugerne har udviklet.

IMIDT-EFFEKTEN
”Hjælpen fra imidt har stor værdi for os. Vi har nu et produkt, vi er stolte af, og som er testet ”i felten”. Og som andre ikke må lægge sig op ad,” påpeger Tom Simonsen.
Conpleks går nu i gang med at markedsføre kanylebytteboksen over for nye potentielle kunder.
Udviklingen af boksen har givet virksomheden viden om misbrugere og det miljø, de færdes i. En viden, der kan bruges som afsæt til at udvikle nye produkter inden for et nyt forretningsområde.
Tom Simonsen forventer at ansætte 2-3 medarbejdere, hvis det lykkedes at nå målet om at sælge boksen til flere kommuner og misbrugscentre. Siden starten i 2010 er virksomheden vokset fra 2 til 10 ansatte. Målet er 15 inden for et års tid, og kanylebytteboksen er et skridt på vækst-vejen.